Avantajele băii fără plăci ceramice

Construcția sau renovarea băii reprezintă o provocare pentru constructori. Baia este un loc în care începe ziua noastră și locul în care se termină.

În clădirile noi se da tot mai multă atenție proiectării băii, pentru ca se dorește crearea unei atmosfere moderne, care înseamnă mai mult decât o cameră destinată igienei. De asemenea cei care au deja o baie în casă sau în apartament și vor să fie mai spațioasă și mai strălucitoare și sunt descurajați de intervenția necesară schimbului de plăci ceramice neatractive, non-estetice și de dezordinea creată de această procedură pot să se liniștească imediat- astăzi puteți crea o baie modernă cu materiale noi JUB și cu lucrări de construcție minore în spatiile existente, care vor deveni un loc pentru relaxare.

Pentru ca investiția să fie mai viabilă economic, este necesar ca, înainte de efectuare să pregătească un plan atent, care va lua în considerare toate elementele de renovare sau construcție, în primul rând cele care vor înconjura suprafețele din încăpere. În loc de placi ceramice mici sau format mai mare, care erau la modă acum zeci de ani, astăzi puteți alege "toppingul" sau tratamentul decorativ neted al pereților spațiilor cu apă și umiditate. Acest lucru înseamnă practic că vă puteți gândi la o baie cu suprafețe de perete complet fără acoperire ceramică, pe care se aplică doar vopsele decorative interioare.

În JUB am dezvoltat trei produse din grupul HYDROSOL care oferă o hidroizolație optimă și, în același timp, un tratament decorativ de perete excelent, ușor de întreținut și rezistent la deteriorări mecanice. Acest tratament de perete nu este doar o tendință de moment, deoarece are multe alte avantaje față de sistemul clasic de plăci ceramice. 

Hidroizolație optimă

Înlocuiți placile ceramice cu aspect non-estetic cu o hidroizolație optimă. Hidroizolarea de bază se face în același mod ca și în cazul variantei clasice. HYDROSOL Express 1k se aplică cu benzi de etanșare și manșete aplicate pe toate suprafețele verticale și orizontale.

   
Figura 1: În primul strat de impermeabilizare benzile și manșetele de etanșare trebuie aplicate pe toate descoperirile. Aplicați HYDROSOL EXPRESS 1K pe toate celelalte suprafețe(pereți și podea) într-un strat de grosime de cel puțin 1 mm.

"Pentru stratul următor, utilizați baza decorativă HYDROSOL Decor, care poate fi colorată în mai mult de 500 de nuanțe, conform cartelei JUB (JUMIX). Pentru a efectua tehnica decorativa, masa poate fi colorată în una sau două nuanțe cu o tehnică simplă aplicată pe perete. Pentru o suprafață mai fină și cu o singură culoare, trebuie aplicat un strat de HYDROSOL Decor Base, urmat doar de vopsirea peretelui cu vopseaua interioară JUPOL Strong în nuanța dorită.

Avantaj: Pentru instalarea unei băi cu plăci de gips, contactul dintre plăci poate fi tratat cu baza decorativă de impermeabilizare HYDROSOL Decor, asigurând astfel un contact elastic permanent care va transfera încărcături mult mai mari decât sistemul convențional.

    
Figura 2: Crearea tehnicii cu masa HYDROSOL Decor Base.
Figura 3: Pentru pereții netezi, suprafețele trebuie așezate cu HYDROSOL Decor Base și apoi pictate din nou.
Figura 4: Aplicarea stratului de acoperire HYDROSOL Polyurethan 2K.

Pentru a finaliza, aplicați HYDROSOL Polyurethane 2K, un strat polimeric bicomponent de înaltă rezistență, care protejează suprafața împotriva deteriorării mecanice și îi oferă o impermeabilizare suplimentară.

Avantaj: Daca HYDROSOL Polyurethane 2K este aplicat pe o masă siliconică sau MS polimerică, acest material de etanșare prelungește durata de viață, protejând-o și reducând probabilitatea formării algelor și mucegaiului. Figura 5: Datorită proprietăților hidrofobe excelente, HYDROSOL Polyurethane 2K face ușoară curățarea și menținerea.

Importanța materialelor potrivite

Este o greșeală să credem că atunci când aplicăm stratul de finisare adecvat, rezolvăm toate problemele cu respingerea apei de pe suprafața dorită. Trebuie să fim conștienți de faptul că orice produs care se aplică pe tencuiala de bază sau pe un ansamblu din carton trebuie să fie impermeabil la apă sau complet impermeabil. Trebuie să folosim un strat de finisare bun, cum ar fi vopsea de latex sau poliuretan sau acoperiri epoxidice, în caz contrar apa va pătrunde.

  
Figura 5: Datorită proprietăților hidrofobe excelente, HYDROSOL Polyurethane 2K face ușoară curățarea și menținerea.
Figura 6: Dacă se utilizează o masă de netezire normală sub scruber, stratul de finisaj va începe să cada.

Reabilitare ușoară

Reabilitarea băii sau a altor zone expuse la apă sau umiditate, este întotdeauna consumatoare de timp, zgomotoasă, plină de praf și costisitoare. În cazul în care acoperirea ceramică existentă rămâne bine atașată baia poate fi ușor, rapid si confortabil  reabilitată prin suprapunere. În acest caz, este o componentă cheie AKRINOL Super Grip. După ce pe stratul ceramic existent este aplicat AKRINOL Super Grip, o acoperire pentru o suprafață netedă și non-absorbantă, crește în mod semnificativ rugozitatea substratului și crește aderența, pentru a facilita aplicarea următorului strat pe suprafață. Dacă e făcută impermeabilizarea adecvată poate fi aplicată pe suprafața numai o masă hidrofugă HYDROSOL Decor Base, în caz contrar, avem suprafețe care trebuie să fie acoperite cu o impermeabilizare Hydrosol Express 1K, care sigilează benzile și manșetele pentru închidere, pe acest strat este aplicată de asemenea, o masă decorativă care poate fi colorată sau putem doar să uniformizăm suprafața.

În cazul în care nu ne place culoarea aleasă sau tehnica decorativă este ușor de vopsit sau se poate alege o altă tehnică decorativă. De asemenea, - în comparație cu un sistem convențional cu acoperiri ceramice - lucrările de reparații ulterioare și renovarea sunt mult mai ușoare.

Figura 7: Renovarea rapidă, simplă și accesibilă a băii conform noilor tendințe

HYDROSOL EXPRESS hidroizolacija pod keramičnimi oblogami
HYDROSOL EXPRESS hidroizolacija pod keramičnimi oblogami
HYDROSOL Renovation za hitro obnovo kopalnice
HYDROSOL Renovation za hitro obnovo kopalnice
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro