Idei neașteptate pentru vopsirea pereților

Am pregătit câteva idei neașteptate pentru vopsirea pereților, care sunt cea mai bună soluție pentru o reîmprospătare rapidă, ușoară și accesibilă a casei. Aveți nevoie de o după-amiază liberă, folie de protecție, role, perie, bandă pentru pictură, o colecție actualizată de vopsele JUPOL Trend. Arhitectul și autorul blogului Kitchy Word, Nina Štajner, a avut grijă de acesta din urmă.

Arhitectul Nina Štajner afirmă faptul că cei care monitorizează în mod regulat tendințele în designul interior observă că comenzile de culoare se schimbă de la un sezon la altul și că cel mai simplu mod de a le urmări este alegerea vopselei de perete JUPOL Trend.

Colecția de culori Jupol Trend are 18 nuanțe gata realizate, în cele mai recente tendințe și ambalaje reînnoite.

Când decidem că vom renova , de obicei dorim să facem cât mai multe schimbări cu cât mai puțin efort posibil. Vopsirea întregii camere poate fi un proiect solicitant, așa că trebuie să ne gândim la vopsirea unei zone mai mici, și ne limităm la vopsirea unui singur perete. Să lăsăm imaginația și îndrăzneala să lucreze. În acest scop, Nina Štajner a pregătit unele din cele mai extravagante idei care pot să dea strălucire pereților, prin vopsirea partială, obtinând astfel un aer nou în încăpere. Nina Štajner ne-a împărtășit un mic secret: pentru punerea în aplicare a majorității ideilor următoare este suficientă doar o găleată de Jupol Trend. 

Într-un spațiu comun de locuit mai mare, zonele individuale pot fi separate prin intermediul culorilor pereților. În această fotografie puteți vedea cum colțul din camera de zi este evidențiat cu un zid colorat în albastru.  

În locul vopsirii întregului zid putem picta doar o parte din acesta și putem crea astfel o pictură artistică reală. Cercul galben din fotografie seamănă cu soarele și aduce vivacitate în dormitor.

Culorile intense cu nuanțe închise fac aparent camera să fie mai mică. Dacă doriți în continuare culori mai întunecate în cameră puteți opta pentru o pictură în dungi. Liniile de diferite grosimi elimină monotonia, iar la aspect liniile verticale ingustează camera și o fac să pară mai inaltă iar cele orizontale o vor lărgi și o vor face să pară mai mică. 

Un spațiu cu estetică neutră poate fi schimbat complet cu o culoare proaspătă a peretelui. Combinația de pereți roz și portocaliu dau spațiului aspectul scandinav jucăuș si călduros.

Partea din perete care este mai expusă la uzură se vopsește cu o culoare mai închisă, unde zgârieturile mai mici și murdăria sunt mai puțin vizibile. Completarea incorectă a liniei de culoare subliniază caracterul rebel al spațiului.

Culorile puternice în cantități mari sunt prea repede dominante și deranjante pentru ochi. Prin urmare preferăm să le aplicăm în cantități mici pentru vopsirea unor părți ale peretelui. Pentru a asigura uniformizarea ambientală selectăm nuanțele compatibile cu elementele de mobilier. 

Vopseaua strălucește într-o lumină complet diferită pe suprafețe cu texturi diferite. Pentru un efect neașteptat vopsim cu aceași nuanță de culoare un perete neted și  un zid de cărămidă texturat, iar pentru podelele de lemn aplicăm JUBIN Decor Universal într-o nuanță potrivită.

Adesea la proiectarea camerelor uităm de suprafața tavanului. De ce să nu ne jucăm cu o culoare interesantă sau o combinație de mai multe nuanțe?

Pentru tonuri de culoare vibrante, o suprafață vopsită mai mică are un efect mai mare, cum ar fi o linie colorată la nivelul liniei usii.

Când în cadrul unei familii nu ne putem pune de acord cu o singură culoare putem alege să combinăm câteva nuanțe compatibile.

Tendințele culorii 2019
Tendințele culorii 2019
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro