DECOR Spatolato - structura naturala a marmurei

Cu tehnica SPATOLATO, obținem aspectul adâncimii pietrei naturale și a segmentelor rupte în piatră. Marmura în natură este o piatră semitransparentă, iar nuanța culorii este dată de impuritățile minerale și multe altele.

Cu o gamă largă de nuanțe de culoare, ne putem apropia foarte mult de tonul dorit și cu tehnica Spatolato de structura naturală a marmurei.
 

Tehnica SPATOLATO
Tehnica "Spatolato"
Procesul de pregătire şi fabricaţie

Pregatirea substratului

 1. Pre-vopsire: baza trebuie sa fie uscata, ferma , fara pete de ulei sau impuritati similare.
 2. Netezirea suprafetei: Neteziti supafata cu  DECOR Relief base/JUBOLIN P50 Extra fine cu o grosime totala de 3 mm.
 3. Slefuirea suprafetei: Slefuiti stratul uscat si curatati praful..
 4. Impregnare: la aplicarea DECOR Relief base / JUBOLIN P 50 Extra fine aplicam AKRIL Emulzijo,
  diluat cu apa 1:1.

Procesul de realizare

DECOR Marmorin

 

(Primul strat) cu spatulă din oţel inoxidabil. Grosime de aplicare: 0,1-0,2 mm. Aşezaţi DECOR Marmorin pe spatula care se aplică pe suprafaţă într-un strat subţire cu mişcări mixte. Excesul de material este colectat în mod continuu astfel încât grosimea de aplicare dorită să rămână pe perete. Direcţia de lucru este importantă în structura SPATOLATO. Dacă aplicăm modelul de sus în jos, aspectul este mai clar. La aplicarea DECOR Marmorin de jos în sus, liniile din imaginea finală sunt mai fine.

DECOR Marmorin

 

(Al doilea şi al treilea strat) se procedează la fel ca şi în cazul primului strat. Fiecare strat trebuie să fie uscat înainte de a se aplica următorul. Odată ce a fost aplicat ultimul strat de Marmorin, aşteptaţi ca baza să se usuce complet. Dacă este necesar, şlefuiţi suprafaţa uşor cu şmirghel cu o granulaţie de 300.

Netezirea suprafeţei

Când baza este complet uscată, suprafaţa este netezită cu o mistrie metalică. La început uşor, dar mai târziu din ce în ce mai intens şi cu o forţă mai mare, se apasă pe suprafaţă. Loviturile mistriei ar trebui să fie în toate direcţiile. Suprafaţa trece de la semilucios la un aspect cu luciu ridicat. Netezirea obţine un contrast mai mare doarece nuanţa DECOR Marmorin este întunecată, strălucitoare şi bogată în zonele unde este netezită suprafaţa în timp adânciturile sunt parţial mate şi mai deschise.

Finisaj DECOR Marmorin

 

Pentru a obţine rezistenţă la apă şi un luciu mai mare, DECOR Marmorin poate fi acoperit cu luciu DECOR Marmorin, care este lustruit cu o cârpă pentru a străluci. Acest lucru reduce sensibilitatea suprafeţet la contact, praf, grăsime, apă şi altele.

 

Unelte şi materiale

Unelte

 • trafalet
 • pânză sintetică
 • mistrie inoxidabilă rotunjită
 • mistrie
 • spatulă inoxidabilă

Materiale

 • DECOR Relief base/JUBOLIN P50 Extra fine
 • AKRIL Emulsie
 • DECOR Marmorin
 • DECOR Marmorin Shine
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro