DECOR Pettinato - luciu metalic

Folosind tehnica decorativă „Pettinato”, veți crea un aspect decorativ specific și unic pe suprafața vopsită cu lovituri încrucișate ale pensulei. În funcție de aspectul final dorit, tehnica Petinatto poate fi combinată și cu alte tehnici și instrumente din cameră, creând astfel o ambianță unică. Prin utilizarea Decor Glamour, suprafața capătă o strălucire metalică frumoasă și vizibilă
 

Tehnika "Pettinato"
Procesul de pregatire si realizare

Pregatirea substratului

  1. Pre-vopsire: substratul trebuie sa fie uscat, ferm, fara pete de ulei si impuritati similare.Asigurati uniformitatea culorii suprafetei, daca e necesar pre-vopsiti pentru a obtine un ton uniform de culoare al bazei. Folosim vopsea alba
  2. Netezirea suportului: cu JUBOLIN kit (JUBOLIN, P25 sau P50), cu mistrie din otel inoxidabil.
  3. Curatarea suprafetei: se curata particulele de praf cu o perie fina sau prin aspirare.
  4. Impregnare: cu AKRIL Emulsia (1:1).

Procesul de realizare

Stratul de baza

Toate tipurile de suprafete de perete solide, fin netezite si cu acoperiri vechi ferm aderente vor fi acoperite cu vopsele de dispersie impermeabile in apa. Utilizati JUPOL Latex semi mat in nuanta cea mai potrivita pentru fiecare ton de culoare Glamour. In cazul peretilor mai inalti sau al suprafetelor mai mari va recomandam sa aplicati Glamour direct pe suprafata peretelui cu o pensula in modelul dorit(fara role)

Stratul umded

Glamour se aplica direct cu pensula cu curse scurte in directii diferite.Suprafata tratata este vopsita in asa fel incat urmele pensulei sa fie clar accentuate si puternic vizibile. Repetati fazele oana cand toata suprafata este vopsita.

Aplicarea vopselei

Vopseaua se aplica in doua straturi. Acestea sunt imbinate umede astfel incat contactele sa nu fie vizibile . In toate straturile se aplica aceeasi tehnica.

Efect decorativ suplimentar

Un aspect decorativ interesant se obtine daca stratul umed de vopsea care a fost aplicat cu rola, este structurat cu un alt instrument: burete, spatula din plastic sau otel, sau chiar cu o rola.In toate cazurile cu miscari complet haotice sau ordonate ale pensulei , buretelui sau a altor instrumente se obtine o suprafata mai mult sau mai putin in relief, caracterizata de o stralucire inegala.

 

Unelte si materiale

Unelte

  • rola cu par lung
  • pensula de structurare a suprafetei

 Materiale

  • JUBOLIN kit (P25, P50)
  • AKRIL Emulsia
  • JUPOL Latex semi matt
  • Glamour
JUB DECOR Pettinato
JUB DECOR Pettinato
JUB DECOR Pettinato
JUB DECOR Pettinato
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro