DECOR Aurora - aspect de piatra

Cu tehnica „Aurora”, obținem aspectul unei pietre în care sunt vizibile mici imperfectiuni și goluri la suprafață. La suprafață, luciul de piatră de marmură trece la urme de impurități metalice. Pe alocuri, amintește de marmura naturală Agate sau Aurora, de unde și denumirea tehnicii. În locurile în care netezirea este foarte intensă, senzația de adâncime este foarte mare. În locurile suprafeței mate, doar urmele și contururile delicate ale modelului sunt vizibile pe suprafață, care sunt umplute cu JUB Decor Glamour.
 

Tehnica AURORA
Pregatirea si realizarea tehnicii

Pregatirea substratului

 1. Pre-vopsire: substratul trebuie să fie uscat, ferm, fără pete de ulei și impurități similare.
   
 2. Netezirea suportului: suprafețe se netezesc cu baza DECOR Relief/JUBOLIN P50 Extra fine, cu o grosime totală de 3 mm.
 3. Șlefuirea suprafeței: șlefuiți stratul uscat și curățați praful.
 4. Impregnare: la aplicare uscată DECOR Relief base/JUBOLIN P50 Extra fine, Akril Emulsie, diluat cu apă într-un raport de 1: 1.
   

Proces de pregatire si fabricatie

 Aplicarea stratului DECOR Marmura

Se realizeaza cu lovituri de perie mixte, in relief. Distanta efctuarii procesului este de 5-10 cm. Grosimea de aplicare este de aproximativ 2-3 mm. DECOR MARMORIN se aplica din coltul stang al peretelui de sus pana in coltul din dreapta jos.

Nivelarea grosimii

Se realizeaza cu miscari usoare, cat e inca umeda suprafata, cu ajutorul mistriei. Substratul absoarbe deja o parte din lichid, astfel incat aplicarea pe suprafata a DECOR Marmura se ingroasa. Se netezeste cu atentie cele mai proeminente particule pentru a nu umple intreaga suprafata.

DECOR Glamour

Cand stratul este complet uscat, se aplica DECOR Glamour cu o mistrie, imprimand vopseaua complet in suprafata. Unghiul dintre glet si suprafata trebuie sa fie intre 30 si 45 de grade, iar frictiunea sa fie mare. In timpul aplicarii, este netezita si partea inca umeda, ceea ce creeaza o nuanta de culoare mult mai pronuntata si o adancime mai mare.

Unelte si materiale

Unelte

 • trafalet
 • pensula
 • mistrie rotunjita din inox
 • spatula inoxidabila

Materiale

 • DECOR Relief base/JUBOLIN P50 Extra fine
 • AKRIL Emulsie
 • DECOR Marmorin
 • DECOR Glamour
JUB Decor Aurora
JUB Decor Aurora
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro