DECOR Travertino marmorin - aspectul blocurilor de piatră

Cu tehnica TRAVERTINO Marmorin abordăm aspectul pietrei, în care sunt vizibile nereguli parţiale şi goluri la suprafaţă, iar în unele locuri se observă mici găuri în relief. Suprafaţa este semi-mată cu urme vizibile ale reliefului modelului.

Tehnica Travertino marmorin
Procesul de pregătire şi fabricaţie

Pregătirea substratului

 1. Pre-vopsire: substratul este uscat, ferm, lipsit de pete, uleiuri şi impurităţi similare. Asiguraţi uniformitatea culorii suprafeţei, iar, dacă este necesar, pre-vopsiţi pentru a obţine un ton uniform de culoare al bazei. Se foloseşte vopsea albă.
 2. Netezirea substratului: cu chitul JUBOLIN (JUBOLIN P25 sau P50), cu mistrie din oţel inoxidabil.
 3. Măcinarea suprafeţei: praf de particule prin aspiraţie sau periat fin.
 4. Impregnare: cu emulsie acrilică (1:1).

Proces de aplicare

Marmorin

 

Marmorin se aplică cu mistrie, dimensiunea suprafeţei tratate este de 0,5-1m2. Grosimea stratului de acoperire este de 2-3 mm. Marmorin nu trebuie uscată până nu s-a format structura modelului.

Formarea structurii Marmorin

Suprafaţa trebuie să fie încă umedă şi se foloseşte o perie decorativă. Creează aspectul unei suprafeţe perforate. Imprimaţi un model de goluri în tranziţii ondulate orizontal pe Marmorin când e încă umed cu o perie decorativă perpendiculară pe suprafaţă. Structura găurilor nu trebuie să depăşească 1/3 din suprafaţa totală. Densitatea eşantionului depinde de imaginea finală dorită.

Alinierea grosimii

Grosimea este uşor denivelată cu o mistrie inoxidabilă, chiar atunci când este udă, când materialul este deja parţial aplicat. Substratul absoarbe o parte din lichid, astfel încât aplicarea pe suprafaţă a stratului de Marmorin se îngroaşă. Pentru a nu se umple cu prea multe găuri, trebuie aplatizat vârfurile proeminente de pe suprafaţă şi, în acelaşi timp, se foloseşte o mistrie pentru a crea o suprafaţă pătatî, ca urmare a lipirii între glet şi Marmorin. Rămân locuri (1/3 din suprafaţă) în care gletiera nu schimbă structura probei.

Proiectarea modelului de blocuri de piatră

Modelul este format prin crestare în suprafaţa de marmură. Suprafaţa trebuie să fie uscată la atingere, în timp ce este încă moale. Marcaţi longitudinal şi apoi vertical. Folosind o bară de nivelare şi un instrument de crestat se taie după modelul marcat. Când suprafaţa se usucă, se adânceşte şi se repară crestăturile cu şmirghel marcat cu 100-150. În cazul deteriorării suportului, acesta poate fi reparat cu Marmorin diluat (până la 20% cu apă).

Nanos Marmorin Shine

Când suprafaţa este complet uscată, neteziţi uşor suprafaţa cu o mistrie inoxidabilă sau cu o mistrie largă inoxidabilă. Suprafaţa este parţial mată, cu urme de luciu abia vizibile. Aplicaţi Marmorin Shine cu o cârpă sintetică.

Unelte şi materiale

Unelte

 • trafalet
 • perie
 • mistrie rotunjită din inox
 • spatulă inoxidabilă
 • bară de nivelare
 • instrument de crestat (poate fi şi o şurubelniţă)
 • pânză sintentică

 Materiale

 • DECOR Marmorin
 • JUPOL Gold
 • JUBOLIN kit (P25, P50)
 • DECOR Marmorin shine
 • AKRIL Emulsie
Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro