Conferinta pentru durabilitate GBC Slovenia

Echipa JUB a fost prezenta la a 4-a Conferință Durabilă GBC Slovenia cu experiențe practice pe tema construcției durabile

La sfârșitul lunii septembrie, cea de-a IV-a Conferință Durabilă a fost organizată de GBC Slovenia, Asociația Slovenă pentru Construcții Durabile, care se adresează experților în domeniul construcțiilor civile și amenajării teritoriului, precum și tuturor celor care sunt implicați în construcții durabile din punct de vedere al managementului, mediului și economiei.

Conferința s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Mondiale a Construcțiilor Verzi, punandu-se accent pe indicatorii de nivel de construcție durabilă, care sunt așteptați să fie implementați în zona europeană în a doua jumătate a anului viitor și reducerea necesară a impactului asupra mediului, impactul clădirilor de-a lungul ciclului lor de viață. Astăzi, se estimează că impactul asupra mediului este de numai 1% din clădirile din Europa, care este mult prea mic, în timp ce până la 40% din energia disponibilă și aproximativ 36% din emisiile de CO₂ sunt atribuite construcției și utilizării clădirilor, ceea ce reprezintă o sarcină ecologică majoră..

Construcția durabilă ar trebui să fie încorporată în legislația europeană și să fie adoptată o nouă directivă privind construcțiile, care în următorii ani va juca un rol esențial în reducerea impactului asupra mediului al clădirilor din spațiul european. Reprezentanții Comisiei Europene, Rețeaua Europeană a Societății Mondiale pentru Clădiri Verzi ERN WGBC, Institutul German DGNB pentru Construcții Durabile și reprezentanții Knauf Insulation, MESP, comunitatea locală Kočevje și membrii JUB din GBC Slovenia și-au împărtășit experiențele cu lectorii străini , care are o experiență practică vastă în construcții durabile.

  

JUB este o companie inovatoare și avansată din punct de vedere tehnologic, care a integrat în mod responsabil principiile dezvoltării durabile și preocupările de mediu în conceptul dezvoltării afacerilor în urmă cu trei decenii", a spus Dr. Iztok Kamenski, președintele GBC Slovenia și șeful Academiei JUB, unde peste 8.000 de participanți sunt instruiți anual la diferite întâlniri profesionale, seminarii și ateliere organizate. '' Suntem printre acei producători de materiale de construcție care au o atitudine responsabilă față de mediu, prin utilizarea rațională a materiilor prime și a energiei, utilizarea surselor regenerabile de energie și alte principii durabile în toate domeniile operațiunilor lor. Am construit o stație de epurare pentru tratarea apei tehnologice și municipale, pentru a permite locuitorilor o calitate mai bună a vieții și pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a locului, avem succes în obținerea propriei energii electrice și a utilizării sale mai raționale, având în același timp grijă de deșeurile generate în producția noastră. Angajamentul pentru sustenabilitate și gestionarea responsabilă a mediului va continua, desigur, să fie o politică obligatorie pentru JUB. ''

Danijel Lisičić, managerul dezvoltării aplicațiilor la JUB, a împărtășit apoi participanților experiența pe care o au cu compania în construcții durabile și, de asemenea, în certificarea materialelor de construcție pe care le produc. El a menționat că în proiectarea fațadelor, utilizatorii sau investitorii uită adesea de durabilitatea materialelor instalate în practică și o lasă antreprenorilor. Schema de certificare ecologică, cu calculele sale, anticipează toate impacturile posibile asupra mediului pe durata de viață a unei componente, iar aceste informații pot fi benefice pentru investitor. El a menționat dilema alegerii unei nuanțe mai strălucitoare sau mai întunecate a fațadei, deoarece aceasta din urmă poate duce la supraîncălzire rapidă și răcire mai lentă, ceea ce poate afecta utilizarea energiei de răcire. El a subliniat că investitorii ar trebui, în practică, să prefere cooperarea cu furnizorii care le pot oferi, de asemenea, asistență tehnică adecvată și calcule pentru facilitatea materialelor încorporate, cu o estimare a tuturor economiilor.

Protecția termică eficientă a clădirilor este esențială în multe privințe pentru nevoile de viață de înaltă calitate ale utilizatorilor, deoarece cu o grosime suficientă a materialului de izolație, confortul termic va fi mai mare și consumul de energie redus. Și dacă este instalată corect, izolația termică funcționează indiferent de energie și alte condiții climatice de-a lungul ciclului său de viață.

„Exteriorul clădirii este determinat de culori, structură, design și materiale, iar studiile de culori sunt realizate de utilizatori în showroom-ul JUB Design Studio. Sistemele JUBIZOL vă permit să selectați un număr mare de nuanțe și cea mai mare durabilitate a culorilor pentru  fațada unei case sau pentru birouri. Suprafețele fațadelor sunt expuse la condiții meteorologice specifice, cum ar fi umiditatea, precipitațiile, lumina solară și murdăria, ceea ce este valabil mai ales în zonele cu traficul urban. Vopseaua protejează în mod adecvat fațada pentru a preveni deteriorarea tencuielii. Alegerii tipului potrivit de vopsea de fațadă nu i se acorda de obicei atâta atenție cât este necesară.

Soluțiile sistemelor de fațadă JUBIZOL oferite de JUB pe piața europeană, caracterizate prin avantaje de protecție și funcționale, sunt în totalitate rezultatul cunoștințelor slovene. Prin anii de cercetare și o combinație prudentă de componente ale sistemului de izolare termică, JUB-urile au obținut cele mai mari efecte sinergice posibile. Procesele accelerate de îmbătrânire și șocurile termice din camerele de microclimat au confirmat durata de viață lungă și durata de funcționare a sistemelor JUBIZOL - chiar și în cele mai exigente condiții de utilizare. Astfel, JUB oferă o garanție de până la 25 de ani și o investiție pe termen lung și atentă în sistemul de izolare termică JUBIZOL.

Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro