O noua tendinta in designul interior: nuante aproape albe

Mediul nostru de viață are un impact semnificativ asupra bunăstării noastre. Cantitatea de lumină solară ne reglează ritmul circadian, calitatea aerului ne afectează sănătatea, iar materialele și culorile cu care ne înconjurăm, cu proprietățile și tratamentele lor, afectează acustica, strălucirea și atingerea plăcută, și astfel calitatea vieții noastre. Conștientizarea tot mai mare a importanței mediului de viață pentru bunăstarea noastră se reflectă și în tendințe, deoarece arhitecții și designerii de interior dedică din ce în ce mai mult timp cercetării și implementării unor practici sănătoase și durabile.

Culorile cu care ne înconjurăm contribuie la bunăstarea noastră. Psihologia culorilor spune că culorile pot stimula anumite comportamente, reacții și, de asemenea, emoțiile noastre - fie pozitive, fie negative.

Culoarea poate fi folosită și pentru a corecta optic un spațiu, a crea un sentiment de profunzime mai mare, a echilibra paleta de culori, a regla strălucirea și a crea atmosfere diferite. Alegerea culorii spune multe despre caracterul nostru. Prin urmare, culoarea pereților, care până la urmă reprezintă cea mai mare zonă a casei noastre, nu trebuie privită ca un accent decorativ, ci mai degrabă ca baza ambianței pe care o creăm.

Neutre, dar expresive: culorile minimalismului cald

Pentru a crea o ambianță calmă, mizați întotdeauna pe nuanțe subtile care vor lăsa protagonistul materialelor naturale nobile. Alege o nuanta de alb usor pigmentata care (spre deosebire de albul pur) iti va aduce casa mai aproape de mediul natural cu reflexiile, umbrele si nuantele sale subtile. Vorbim despre nuanțe aproape de alb (alb aproape).

Nuantele aproape de alb sunt deja bine recunoscute peste hotare – cu zeci de ani in urma, culoarea clasica alb a peretelui a facut loc unor culori precum ivory, alb ca gheata sau crem, si culorilor de coaja de ou, ricotta si mascarpone, care aduc caldura subtila si eleganta eterna. Acum, însă, sunt disponibile și aici, deoarece sunt amestecate pentru tine în toate centrele de amestecare JUMIX. Noile nuanțe de alb murdar sunt disponibile în culori interioare premium.

La JUB am împărțit nuanțele aproape albe în mai calde (bumbac, alabastru, iasomie), mai reci (înghețate, de culoarea sării sau a chefirului), neutre (dantelă, perlă, tofu) și roz (ricotta, pudră, basmati). Acestea sunt nuanțe blânde de alb, dar au multe avantaje față de sora lor nepigmentată.

Aproape alb: mai mult caracter, umbre moi și senzații plăcute de viață

Nuanțele albe sunt versatile, deoarece pot servi drept bază pe termen lung pentru schimbarea stilurilor și culorilor echipamentelor noastre. De asemenea, măresc optic spațiul, deoarece reflectă lumina naturală și se potrivesc frumos în casele moderne, rafinate, precum și în mediile rustice și rurale. Cu nuanțele lor blânde, nuanțele aproape albe se adaptează la gustul tău unic într-un mod sofisticat, dând casei tale un caracter aparte.

Citeste si:

Cum să alegi nuanța potrivită de aproape alb pentru casa ta?

Cu ceva timp în urmă, culoarea clasică a pereților alb a făcut loc unor culori precum ivory, alb ca gheață sau crem, și culoarea coajii de ou, ricotta și mascarpone, care aduc ambianței căldură subtilă și eleganță eternă.
 

 

 

 

„Albul clasic este folosit aici doar ca strat de bază”

Interviu cu designerul de interior și stilistul Alenko Dirnbek, care își conduce propriul studio de design interior în Australia.
 

 

Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro